TEDxYouth@Amsterdam 2019

We zijn terug!

Op 30 maart 2019 was na drie jaar van weg geweest TEDxYouth@Amsterdam terug!

De dag begon al goed met een heerlijk zonnetje dat onze sprekers en gasten warm verwelkomde bij Startup Village. De kleine intieme zaal zorgde ervoor dat het publiek dicht bij de sprekers zat tijdens de spreeksessies. In de ochtend vertelde Sahra ons hoe TED-talks jongeren kunnen helpen met het maken van een beroepskeuze, vertelde Daan hoe hij op het idee kwam om van bierborstel brood te gaan maken en ontroerde Emma het publiek met haar verhaal over depressie.

Na deze bijzondere en inspirerende talks namen Merel en Nikki van de NJR het publiek mee naar buiten tijdens hun interactieve sessie “Ik ben geweldig!”. Door middel van een kaartspel kon iedereen achter hun sterke vaardigheden komen om dan later na te denken hoe ze deze kunnen gebruiken om anderen te helpen.

In de pauze kon iedereen buiten zitten onder het genot van een broodje en drinken.

Het programma ging verder met Max en Martine die over hun bijzondere treinreis vertelde van Nederland naar Maleisiƫ. Bob vertelde over zijn avontuur hoe hij samen met twee collega studenten een huis kocht in Detroitte en de Motown Movement oprrichtte om buurtbewoners te helpen met de verduurzaamheid van hun huizen. De dag werd dansend afgesloten met een talk en muziek van DJ Pieter Gabriel. Een groot talent waar we zeker in de toekomst meer van gaan zien en horen!

We willen nogmaals alle sprekers bedanken voor hun geweldige talks. Als team zijn we trots op deze mooie eerste editie die wij met elkaar hebben mogen organiseren en kijken we uit naar de editie van 2020!

Iedereen bedankt voor deze mooie en inspirerende dag!

Team TEDxYouth@Amsterdam

De sprekers van 2019

Met dank aan onze partners