TEDxYouth in de Klas

TEDxYouth gaat de klas in!

Bij De Nieuwe Havo in Amsterdam voert TEDxYouth momenteel een pilotproject uit, in samenwerking met het technologiebedrijf Holland Haptics. Vanuit de gemeente Amsterdam wordt het project ondersteund in het kader van het Masterplan Techniek, het platform dat techniekonderwijs en bedrijfsleven samenbrengt.

Leerlingen van klas H2A en H2B bedenken nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de Frebble – een device waarmee ‘gevoel’ wordt toegevoegd aan internet. Je kan daarmee beweging voelen via internet. Na een eerste kennismaking met de Frebble bedachten de leerlingen toepassingen voor een game en dachten ze na over het gebruik van verschillende kleuren licht die een functie kunnen krijgen in de Frebble.
Enthousiast TEDxYouth-er Tim Marringa maakte een impressie van de kick-offvan dit project, waarbij onderwijs en bedrijfsleven op een productieve manier bij elkaar worden gebracht.

Het project gaat verder dan “alleen maar” kennismaken met nieuwe technologie en zelf nieuwe toepassingen bedenken. Geheel in stijl met waar TED voor staat : ‘Ideas Worth Spreading‘, krijgen de leerlingen een workshop ‘Presenteren’ van TEDxYouth. Zodat ze aan het einde van het project alle nieuwe ideeën op een ‘TED-ish‘ wijze kunnen presenteren en de wereld kan kennismaken met hùn ‘Ideas Worth Spreading’!

By |2014-12-31T02:47:44+00:00januari 23rd, 2014|Educatie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment