TED Talk staatssecretaris Dekker!

Staatssecretaris Sander Dekker komt met een TEDtalk de aftrap geven bij TEDxYouth. Velen kennen hem in zijn huidige functie als staatssecretaris, maar ook Sander was eens jong. Een jongen met dromen en idealen. Een muzikale jongen met brains. Hij was bassist in een bandje, Count Zero, maar een carrière als kok leek hem aantrekkelijker. Tot zijn 18e ging hij ervan uit dat zijn carrière zich in culinaire hoek zou gaan ontwikkelen. Het liep anders.

Hij gaat bestuurskunde studeren in Leiden en valt op door een soort magnetische vrolijke uitstraling waarmee hij velen voor zich wint. Hij is scherp en discussieert graag. Laat zich niet met wollige frasen het bos in sturen. Pamperen en nathouden is niet aan hem besteed. Aandacht schenken aan je talenten en het beste uit jezelf halen daarentegen wèl.

Dekker swingt door het leven, wellicht een kleine nalatenschap van zijn tijd als bassist. Zijn politieke carrière is ook swingend: in 2003 raadslid, in 2004 fractievoorzitter, in 2006 wethouder, in 2012 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In minder dan 10 jaar de hele politieke ladder op.

De staatssecretaris voelt zich gedreven door wat hij zelf noemt “de wil om je best te doen”. Dat vertaalt zich ook in zijn beleid over het onderwijs. Aandacht voor excellentie vindt hij belangrijk. Vind uit waar je goed in bent, waar je plezier in hebt en word daar de beste in.

By |2015-01-27T18:31:06+00:00januari 27th, 2015|Algemeen|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment