Sprekers TEDxYouth@Amsterdam 2019

Merel van Dijke en Nikki Lenselink – Ik ben geweldig!

‘Ik Ben Geweldig’…. iets wat we niet vaak zeggen, maar waarom eigenlijk niet? Iets goeds doen voor een ander is een manier waarop je je nóg wat geweldiger kan gaan voelen. In deze workshop leer je waar je goed in bent en hoe je deze talenten in kan zetten om iets goeds te doen voor een ander. Kom maar op… Ik weet dat je geweldig bent!

Emma van Nieuwenhuizen

Ik ben Emma van Nieuwenhuizen (17) en ik zeg altijd dat ik niet ‘het standaard’ meisje ben.

In mijn leven heb ik veel te maken gehad met tegenslagen die hebben geresulteerd in het ontstaan van mentale problemen. Na vier jaar lang mentale problemen en een zelfmoordpoging, sta ik hier, sterker en gelukkiger dan ooit. In minder dan een half jaar tijd ging ik van mijn diepste dal, naar mijn hoogste top. Tijdens mijn talk ga ik het hebben over het vinden van geluk en hoe mijn zelfmoordpoging mijn leven heeft gered.

Met mijn bedrijf wil ik jongeren helpen die een verhaal hebben gelijk aan de mijne en wil ik de taboe rond mentale problemen te verbreken door te spreken.

Sahra Nasser – TED Beroepskeuzetest

Sahra en haar team merkten dat veel jongeren in hun omgeving niet zo goed weten wat ze leuk vinden en wat ze in de toekomst willen gaan doen. Dit leid tot verkeerde profiel- en studiekeuzes en uiteindelijk tot ongemotiveerde leerlingen en verspilling van waardevol talent. Hoe zouden we de profiel- studie- en beroepskeuze makkelijker kunnen maken? Hoe zorgen we voor betere keuzes? Behalve het behandelen van deze vragen willen ze ook overbrengen dat jongeren veel kunnen bereiken, als ze maar geïnspireerd worden en hun kansen grijpen. Leren gaat namelijk niet alleen om lezen en luisteren maar ook om durven en doen.

Daan Bloeme – De Bierbakkers

Brood bakken met afval vanuit de bierindustrie. Een werkelijkheid die verspilling voorkomt en nog gezonder brood geeft ook!

Foto: Salted

DJ Pieter Gabriel

De jongste DJ die op ADE heeft gestaan. Hoe gebeurt zo iets en hoe jaag je die droom na?

Martine & Max – Miles That Matter

Max en Martine, twee studenten uit Den Haag, maakten een duurzame reis over de wereld voor hun project Miles that Matter. In hun presentatie laten ze zien waarom duurzaam reizen mogelijk en ook ontzettend leuk is!

Bob Hendrikx – The Motown Movement

Drie Delftse studenten kopen een huis in Detroit van één maand stufi. Het huis dient als voorbeeld om buurtbewoners te informeren en enthousiasmeren om hun eigen huis te verduurzamen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig in de armste regio van het meest welvarende land ter wereld…

Yahaira Gezius

Yahaira Gezius heeft tijdens haar stage kennis gemaakt met het organiseren en uitvoeren van verschillende evenementen, van sociaal maatschappelijk, naar (commerciële) clubavonden en festivals. Hierdoor heeft ze een breed netwerk opgebouwd en is zij als Allround Creative werkzaam binnen sociaal maatschappelijke projecten, het onderwijs en de evenementensector daarnaast heeft zij ook haar debuut gemaakt in de theatervoorstelling ‘’Shrew Her’’ van regisseuse Ira Kip. Yahaira haar werk is uiteenlopend en een ware rollercoaster waar ze in is beland door een paar sokken en ”Ja” zeggen.

Sprekers TEDxYouth@Amsterdam 2020

TEDxYouth@Amsterdam geeft een podium aan getalenteerde, inspirerende, energieke en ondernemende jongeren die een verhaal hebben dat de mensen in de zaal kan triggeren.

Onze sprekers laten aan de jongeren in de zaal zien dat het wél mogelijk is om iets anders, groters of beters te doen en dat een “idea worth spreading” altijd de moeite waard is.

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en ben jij iemand met een inspirerend verhaal of met een talent? Of ken jij iemand die een plek verdient op het podium zijn of haar verhaal te vertellen?

Laat het ons weten door een video te maken waarin je vertelt wie je bent en wat jou talk of talent is! De video mag niet langer duren dan 1 minuut.

Stuur de video via dit formulier en wie weet sta jij straks op het podium van TEDxYouth@Amsterdam 2020!

Voor eventuele vragen over de aanmelding, kun je mailen naar sprekersyouth@tedxyouthamsterdam.nl