Sprekers2019-01-12T13:54:02+00:00

Sprekers TEDxYouth@Amsterdam 2019

Ik ben geweldig!

‘Ik Ben Geweldig’…. iets wat we niet vaak zeggen, maar waarom eigenlijk niet? Iets goeds doen voor een ander is een manier waarop je je nóg wat geweldiger kan gaan voelen. In deze workshop leer je waar je goed in bent en hoe je deze talenten in kan zetten om iets goeds te doen voor een ander. Kom maar op… Ik weet dat je geweldig bent!

Emma van Nieuwenhuizen – Dancing with Demons

Ik ben Emma van Nieuwenhuizen (17) en ik zeg altijd dat ik niet ‘het standaard’ meisje ben.

In mijn leven heb ik veel te maken gehad met tegenslagen die hebben geresulteerd in het ontstaan van mentale problemen. Na vier jaar lang mentale problemen en een zelfmoordpoging, sta ik hier, sterker en gelukkiger dan ooit. In minder dan een half jaar tijd ging ik van mijn diepste dal, naar mijn hoogste top. Tijdens mijn talk ga ik het hebben over het vinden van geluk en hoe mijn zelfmoordpoging mijn leven heeft gered.

Mijn bedrijf “Dancing with demons” helpt jongeren die een verhaal hebben gelijk aan de mijne en probeer ik de taboe rond mentale problemen te verbreken door te spreken.

Niek van der Velden - Olympisch Snowboarder

De Nederlandse snowboarder die net voordat hij voor de gouden medaille mocht strijden een ongeluk kreeg. Hij kon hierdoor niet meedoen aan de Olympische Spelen. Nu weer druk bezig met zijn training voor de volgende winterspelen!

Sahra Nasser - TED Beroepskeuzetest

Een andere aanpak voor de beroepskeuzetest. Door middel van TED filmpjes ontwikkelden Sahra en haar team een idee om beter aan te sluiten bij wat je
leuk vind en hoe je daar je beroep van kan maken.

Daan Bloeme - De Bierbakkers

Brood bakken met afval vanuit de bierindustrie. Een werkelijkheid die verspilling voorkomt en nog gezonder brood geeft ook!

DJ Pieter Gabriel

De jongste DJ die op ADE heeft gestaan. Hoe gebeurt zo iets en hoe jaag je die droom na?

Martine & Max - Miles That Matter

Max en Martine, twee studenten uit Den Haag, maakten een duurzame reis over de wereld voor hun project Miles that Matter. In hun presentatie laten ze zien waarom duurzaam reizen mogelijk en ook ontzettend leuk is!

Motown Movement

Een groep studenten die een huis kopen in Detroit om zo de buurt te verbeteren. Het doel: een duurzaam huis neerzetten om zo de buurt te informeren, onderwijzen en meenemen in de duurzame ontwikkeling.

Sprekers

TEDxYouth@Amsterdam geeft een podium aan getalenteerde, inspirerende, energieke en ondernemende jongeren die een verhaal hebben dat de mensen in de zaal kan triggeren.

Onze sprekers laten aan de jongeren in de zaal zien dat het wél mogelijk is om iets anders, groters of beters te doen en dat een “idea worth spreading” altijd de moeite waard is.

Ben jij iemand met een inspirerend verhaal of met een talent? Of ken jij iemand die een plek verdient op het podium zijn of haar verhaal te vertellen? Laat het ons weten via amberbree@tedxyouthamsterdam.nl en wie weet sta jij straks op het podium van TEDxYouth!